Στην προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, που είναι να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές, παίρνοντας παράλληλα αποστάσεις από τις χώρες που κλείνουν τα σύνορά τους, περιελάμβανε η συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Αβραμόπουλος.

Ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για συζητήσεις με την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με θέματα ασφαλείας, προειδοποίησε μάλιστα πως η κατάσταση ενδέχεται να είναι ακόμα χειρότερη στο μέλλον.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί. Αυτή η περίοδος θα χαρακτηριστεί ως η περίοδος της ανθρώπινης μετακίνησης. Μας πήρε καιρό να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, όμως τώρα έχουμε αρχίσει να δρούμε» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος κράτησε ουσιαστικές αποστάσεις από την πολιτική κρατών να κλείνουν τα σύνορά τους.

«Δεν θα βάλω ποτέ την υπογραφή μου στην κατάργηση της Συνθήκης Σέγκεν. Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι η αύξηση της ξεονοφοβίας στην Ευρώπη» ανέφερε ο επίτροπος και συμπλήρωσε ότι σύντομα η Ευρώπη θα χρειάζεται τους μετανάστες.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ