«Δεν ξέρω αν θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο ή την άνοιξη στην Ελλάδα, όποτε και να γίνουν θα είναι μια καλή και όχι κακή εξέλιξη για τη χώρα», δηλώνει σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το κόστος μιας προεκλογικής περιόδου θα είναι μικρότερο από το όφελος για την Ελλάδα καθώς η απάντηση στον λαϊκισμό είναι ο ορθός πολιτικός λόγος», συμπληρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι με τον πρωθυπουργό τον χωρίζει άβυσσος και δε πρόκειται να δεχτεί συγκυβέρνηση γιατί εάν αυτό συνέβαινε θα είχαμε αξιωματική αντιπολίτευση τη Χρυσή Αυγή.

Σημειώνει ότι η ΝΔ ζητεί εξεταστική για την οικονομία προκειμένου να μάθει επιτέλους ο ελληνικός λαός, τι ακριβώς έγινε αυτούς τους πρώτους 6 μήνες του 2015.

Στη συνέντευξή του τονίζει επίσης ότι «η υπερφορολόγηση τσακίζει» ωστόσο επαναλαμβάνει ότι τάσσεται υπέρ ενός πλαισίου διαρθρωτικών αλλαγών όχι γιατί είναι στο μνημόνιο, ή γιατί μας τις επέβαλαν οι Γερμανοί ή οι Βρυξέλλες, αλλά γιατί «είναι σωστές για τη χώρα«.

«Θέλουμε να προσελκύσουμε επενδυτές η κυβέρνηση Τσίπρα, ούτε ξέρει, ούτε θέλει, ούτε μπορεί, χτίζω κλίμα εμπιστοσύνης. Θέλω να γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι ότι μπορούν να με εμπιστευτούν» , καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter ότι το τρίπτυχο της ΝΔ για τον εκλογικό νόμο είναι: «οπισθοδρόμηση, δεξιός λαϊκισμός, υποτίμηση των νέων. Όντως, μας χωρίζει άβυσσος».


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ