Ως ένα ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα χαρακτήρισε το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, σημειώνοντας ότι όχι μόνον η Αριστερά σε όλη την ιστορία της, αλλά ούτε η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν είχε εφαρμόσει ανάλογα μέτρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Θεωρητικά όταν ψηφίζεις μνημόνιο κατατάσσεσαι στους μνημονιακούς, άλλο τι αισθάνεσαι. Το νέο δάνειο έχει σκληρές ρήτρες». Στη συνέχεια ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε πως οι εταίροι, κατά την εκτίμησή του, εξαρχής δεν ήθελαν να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, «ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι η αριστερή ελληνική κυβέρνηση θα βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από τη δική τους λιτότητα».

Χαρακτήρισε δε ανόητες τις εισηγήσεις που γίνονται στον Πρωθυπουργό για εκλογές, συμπληρώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας έκανε την επιλογή η κυβέρνηση «να φύγει μπροστά» με μνημονιακή πολιτική.

«Δεν συμφωνώ ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό τον όλεθρο, το τρίτο μνημόνιο», κατέληξε o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει μπροστά με συμμαχίες «ώστε να εφαρμόσει αυτό που ψήφισε, δηλαδή το τρίτο μνημόνιο».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ