Με βάση την αρχή «αλληλεγγύη έναντι της ευθύνης» δημιουργήθηκε το πρόγραμμα της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο η Άγκελα Μέρκελ, χαρακτηρίζοντας την συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα ως ένα «περιεκτικό πρόγραμμα που δίνει στην Ελλάδα την ευκαιρία να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας».

Η κ. Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την οικονομική ανάπτυξη που παρουσιάζει η ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι «η οικονομική κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι πριν από έναν χρόνο, και ιδιαίτερα, χώρες δυνατές στις μεταρρυθμίσεις, όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία, αναπτύσσονται πάνω από τον μέσο όρο. Η Ισπανία αναπτύσσεται τώρα όσο γρήγορα αναπτυσσόταν πριν από την κρίση και μπορούμε να πούμε ότι η μεταρρυθμιστική πορεία άξιζε τον κόπο».

Αναφερόμενη στη κρίση του ευρωπαϊκού χρέους, η καγκελάριος, τόνισε ότι «εργαζόμαστε επίπονα για να την ξεπεράσουμε», ενώ σε σε ό,τι αφορά ειδικά το χρέος στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι «το λεγόμενο ποσοστό χρέους το 2015 θα μειωθεί για πρώτη φορά- στην Ευρωζώνη στο 94% του ΑΕΠ και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο 88%», για να προσθέσει: «Αν είμαστε ειλικρινείς, και η Γερμανία έχει εδώ ακόμη δρόμο, αν δούμε τους όρους του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης. Χώρες όπως η Πολωνία, αλλά και η Σουηδία και η Δανία, έχουν σημαντικά λιγότερα χρέη σε σχέση με το ΑΕΠ τους από ό,τι εμείς. Άρα πρέπει κι εμείς να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ