Εντολή για την άμεση εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικεντρώνοντας στον δημοκρατικότερο έλεγχο των χωρών που βρίσκονται σε «προγράμματα διάσωσης» έδωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Σουλτς, έδωσε εντολή στην επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής της ευρωβουλής «να εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο για την ενίσχυση της συμμετοχής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην παρακολούθηση των προγραμμάτων διάσωσης, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, όπως έχει ζητηθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».

Η εντολή αυτή συζητήθηκε σε συνεδρίαση της Διάσκεψης του Προέδρων του ΕΚ, η οποία αποτελείται από τον πρόεδρο του ΕΚ και τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων, την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, η Διάσκεψη των Προέδρων συνιστά στους συντονιστές της εν λόγω επιτροπής να καταρτίσουν την καλύτερη δυνατή μέθοδο εργασίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο δημοκρατικός έλεγχος της εφαρμογής των προγραμμάτων. Θα πραγματοποιούνται, επίσης, τακτικές συζητήσεις στην ολομέλεια του ΕΚ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση του δημοκρατικού ελέγχου των προγραμμάτων.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ