Λανθασμένη θεωρεί η πλειονότητα των γερμανών πολιτών την απόφαση της βουλής να εγκρίνει την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για την παροχή ενός τρίτου πακέτου βοήθειας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού Focus.

Πιο συγκεκριμένα το 56% των Γερμανών απάντησε «όχι» στην ερώτηση αν συμφωνεί με την απόφαση της γερμανικής βουλής να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα, ενώ το 33% απάντησε θετικά.

Η ισχυρότερη αντίδραση στη συμφωνία εκφράστηκε από όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 45 και 54 ετών, με το ποσοστό του όχι σε αυτή την ηλιακή ομάδα να φτάνει το 62%. Αντίθετα το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της απόφασης της γερμανικής βουλής καταγράφηκε στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 54 ετών, σε ποσοστό 38%.

Οι ψηφοφόροι του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), αντιδρούν σε ποσοστό 87% στην παροχή δανείου προς την Ελλάδα. Οι ψηφοφόροι των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της Γερμανίας, του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατικών (SPD), συμφωνούν με την απόφαση της Μπούντεσταγκ σε ποσοστό 48%, ενώ ίδια γνώμη έχει το 48% των ψηφοφόρων των Πράσινων, το 34% των ψηφοφόρων των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και το 34% των ψηφοφόρων της Αριστεράς (Die Linke).

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ