Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής πλέον του κόμματος «Λαϊκή Ενότητα», σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νέου κόμματος.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε κρίσιμες τις επερχόμενες εκλογές και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε εκλογές για δύο λόγους.  Ο πρώτος λόγος είναι γιατί δεν θέλει να αισθανθεί ο πολίτης τις βαρύτατες συνέπειες του μνημονίου. «Θέλει να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού, δυστυχώς αυτή την τακτική του παλαιού δικομματισμού την επαναλαμβάνει το Τσίπρας» είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι ο δεύτερος λόγος είναι ότι επιχείρησε να αιφνιδιάσει την Αριστερή Πλατφόρμα. «Δεν μας αιφνιδιάζουν, δεν θα μας βρουν ανέτοιμους» είπε ο επικεφαλής του νέου κόμματος.

Μιλώντας για τις βασικές πτυχές του προγράμματός του είναι όπως είπε η σύγκρουση με τα διαπλεκόμενα, η δημιουργία ενός σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ακύρωση των μνημονίων, «δεν μπορεί να είμαστε θύματα εκβιασμών από κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ» είπε ο κ. Λαφαζάνης και τόνισε ότι εάν χρειαστεί η χώρα θα εγκαταλείψει και την Ευρωζώνη. «Εφόσον χρειάζεται θα φύγουμε από την ευρωζώνη, συντεταγμένα, δεν είναι καταστροφικός δρόμος, έξω από την ευρωζώνη βρίσκονται πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες, δεν είναι κόλαση η έξοδος από την ευρωζώνη. Δεν δεχόμαστε να είμαστε στην ευρωζώνη και να μας επιβάλλουν μνημόνια» είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Έχουμε συζητήσει με όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζουν αντιρρήσεις στα μνημόνια» είπε ο πρώην υπουργός αλλά δεν απάντησε στην ερώτηση για το εάν θα συμμετέχει στο κόμμα η πρόεδρος της Βουλής και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ