«Θέλουμε μια κοινωνία πολιτών και όχι θεατών. Μία κοινωνία που θα ορίζει η ίδια την μοίρα της και δεν θα καθορίζεται από άλλους», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέδριο για τη διεθνή δημόσια πολιτιστική διπλωματία σε περιόδους κρίσης, στη Ρόδο και συνέχισε: «Δεν θέλουμε μια κοινωνία υπηκόων, παθητικών αποδεκτών ρύθμισης της τύχης τους από άλλους. Θέλουμε μία κοινωνία που δεν θα παραχωρεί σε κανέναν το δικαίωμα να αποφασίζει γι’ αυτήν χωρίς αυτήν».

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «θα πρέπει να οικοδομήσουμε μια Πολιτεία, στην οποία οι πολίτες θα είναι άξιοι ελεγκτές της πολιτικής σκηνής του τόπου». Προς αυτή την κατεύθυνση, προσέθεσε, αποφασιστικό ρόλο παίζει ο πολιτισμός, ενώ στην ελληνική γλώσσα οι λέξεις «πολίτης», «πόλις», «πολιτισμός», «πολιτεία», «πολιτική», έχουν την ίδια ρίζα.

«Σε μια δύσκολη εποχή όπου η Δημοκρατία απειλείται από λογικές ολοκληρωτισμού, θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να υπερασπίσουμε τις αξίες αυτές μέσα από τις ιδεολογικές ιδιαιτερότητες του καθενός από εμάς», υπογράμμισε ο υπουργός.

Πηγή φωτογραφίας: sooc

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ