Πυρά κατά όσων πολιτικών προωθούν τις πολιτικές των κλειστών συνόρων στην Ευρώπη -μεταξύ άλλων και της αυστριακής κυβέρνησης- εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αυστριακό περιοδικό «Προφίλ».

Μάλιστα ο κ. Κουρουμπλής μίλησε για πολιτικούς που προωθούν τον ρατσισμό και τον αποκλεισμό, υψώνοντας νέα τείχη και υποσκάπτοντας το όραμα μιας κοινής Ευρώπης. Αυτή η συμπεριφορά έχει καταστρέψει την εικόνα που είχε ο ίδιος έως τώρα από τη Βιέννη, ως ένα καταφύγιο του ανθρωπισμού, της αρμονίας και της κλασικής μουσικής, τονίζει στη συνέντευξη, η οποία θα δημοσιευτεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Κληθείς να εκτιμήσει τις αποφάσεις της πρόσφατης έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επισημαίνει ότι η Σύνοδος περιορίστηκε σε διατήρηση της παλαιάς τοποθέτησης της, παραβιάζοντας εκ νέου το ιδεώδες για τη δημιουργία μίας ανοικτής Ευρώπης.

Δυστυχώς, όπως σημειώνει ο ίδιος, «ένα μέρος των χωρών της ΕΕ αποδέχθηκε τον παραλογισμό των κλειστών συνόρων, προπάντων χώρες-μέλη, οι οποίες εντάχθηκαν πρόσφατα στην ΕΕ, για να επωφεληθούν από τα ανοιχτά σύνορα».

Στο ερώτημα, εάν η Τουρκία είναι ένας αξιόπιστος εταίρος για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει πως πιστεύει ότι η Τουρκία μπορεί να παίξει έναν καθοριστικό στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καθώς μπορεί να διευκολύνει την απευθείας μεταφορά προσφύγων προς την Ευρώπη και επίσης να διασφαλίσει την επιστροφή μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ