Την απομάκρυνση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ζήτησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. «Η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα με την κάθε της λέξη. Σκόπιμα δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας. Τελευταίο κρούσμα οι δηλώσεις Φίλη -για την διαδήλωση στο Σύνταγμα με αίτημα να παραιτηθεί η κυβέρνηση, που ξεπερνούν τα όρια της συνταγματικής ανοχής. Το Σύνταγμα κατοχυρώνει το δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται να διαδηλώνουν. Γι’ αυτό τον λόγο ζητήσαμε την παραίτησή του. Εφόσον ο κ. Φίλης δεν καταλαβαίνει το μεγάλο του ατόπημα οφείλει ο πρωθυπουργός να παρέμβει. Εκτός αν ο κ. Φίλης τον υποκαθιστά όπως έδειξε με την ανακοίνωσή του».

Για την συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου, είπε ότι «η συγκέντρωση δεν πρέπει να καπελωθεί από κόμματα. Η ΝΔ δεν θα έχει οργανωμένη παρουσία με βουλευτές. Ωστόσο είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη». Πάντως, σημείωσε ότι τώρα υπάρχει ένας επιπλέον λόγος, που είναι οι δηλώσεις του κ. Φίλη ότι η συγκέντρωση κινείται στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Θεώρησε δε δικαιολογημένη τη συγκέντρωση, καθώς όλες οι μετρήσεις δείχνουν κατακόρυφη αύξηση της δυσαρέσκειας των πολιτών.

Συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα και με την πρόθεσή της για δημοψήφισμα. «Μόνο η χούντα έκανε δημοψήφισμα για συνταγματικά ζητήματα», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και προσέθεσε ότι η διαδικασία της αναθεώρησης είναι αυστηρά προσδιορισμένη. Επίσης οι λόγοι για δημοψήφισμα προβλέπονται σαφώς και σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται συνταγματικά ζητήματα.Συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα και με την πρόθεσή της για δημοψήφισμα. «Μόνο η χούντα έκανε δημοψήφισμα για συνταγματικά ζητήματα», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και προσέθεσε ότι η διαδικασία της αναθεώρησης είναι αυστηρά προσδιορισμένη. Επίσης οι λόγοι για δημοψήφισμα προβλέπονται σαφώς και σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται συνταγματικά ζητήματα.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ