«Η εκκένωση της Ειδομένης άρχισε χωρίς τη χρήση βίας και σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου για τον συντονισμό της προσφυγικής κρίσης, Γ. Κυρίτση, θα ολοκληρωθεί σε δέκα ημέρες, διάστημα που θα επιτρέψει τη σταδιακή εκκένωση» σχολίασε η Έλενα Βαλεντσιάνο, μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας και προεδρεύουσα στην επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Καλούμε τις ελληνικές Αρχές να αποφύγουν κάθε ένταση ώστε να διαφυλάξουν την ήρεμη κατάσταση. Δίνουμε έμφαση στον ειρηνικό τρόπο μετακίνησης, με πληροφόρηση και με διαφανή τρόπο, χωρίς τη χρήση βίας από την αντιτρομοκρατική αστυνομία και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο, όπως έχει υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Επίσης, η κ. Βαλεντσιάνο σημείωσε ότι πρέπει να διασφαλιστούν η ασφάλεια και η φροντίδα των ανθρώπων στα νέα κέντρα φιλοξενίας, με τη βοήθεια των διεθνών οργανώσεων και της ΕΕ. «Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη να επιταχύνουν τη διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων σε άλλες χώρες, όπως έχουν δεσμευτεί να κάνουν» κατέληξε.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ