Συνεχίζονται, και σήμερα, με εντατικούς ρυθμούς οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Από ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και ο επικεφαλής της ομάδας, Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ από πλευράς δανειστών βασικό ρόλο πλέον έχει αναλάβει ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.

Ανώτερη κυβερνητική πηγή, σε κατ’ ιδίαν συνομιλία, έλεγε ότι η ελληνική πλευρά δεν ευθύνεται για την όποια διάσταση απόψεων υπάρχει εντός των θεσμών. Η ίδια, μάλιστα, πηγή σημειώνει, ότι η αποχώρηση των τεχνικών κλιμακίων του ΔΝΤ από τις Βρυξέλλες, και οι αναφορές τους σε ασφαλιστικό και φορολογικό, δεν επηρεάζουν τις διαπραγματεύσεις.

Από πλευράς του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δήλωσε ότι «η ελληνική αντιπροσωπεία, όπως έχει συμφωνηθεί, είναι έτοιμη να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σύντομα, ακόμα και τα επόμενα 24ωρα».

Συνταξιοδοτικό, ΦΠΑ και πρωτογενές πλεόνασμα συνεχίζουν να είναι τα πεδία εκείνα όπου αναζητούνται λύσεις, ενώ η πλευρά των Ευρωπαίων εντείνει τις πιέσεις προς την Αθήνα, ώστε να υπάρξει λύση εδώ και τώρα.

Πηγή: naftemporiki

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ