Ραγδαίες οι εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων. Όπως ανακοίνωσε ο Γ. Ντάισλεμπλουμ, τη Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup στις 4 μ.μ. (ώρα Ελλάδας). Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής.

-Στον απόηχο των προειδοποιήσεων που απηύθυνε ο αξιωματούχος της Federal Reserve, Τζον Γουίλιαμς, για τον κίνδυνο αλυσιδωτών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομίας εξαιτίας ενός πιθανού Grexit, σε μαραθώνιες τηλεφωνικές επικοινωνίες επιδίδονται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με τους Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και Γ. Ντάισελμπλουμ.

-Όμως, τις επιπτώσεις ενός Grexit, φοβάται ανοιχτά και ο  αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Βέρσμποου, ο οποίος δήλωσε ότι  πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο στον τομέα της ασφάλειας.

-Στο μεταξύ, σε ένα ξέσπασμα συμπαράστασης, ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνεν Φάιμαν, δήλωσε πως κατανοεί τις «κόκκινες» γραμμές που ο θέτει Αλέξης Τσίπρας, ενώ σε όλη την Ευρώπη προγραμματίζονται για την Κυριακή συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια αλληλεγγύης προς την Ελλάδα. Οι πόλεις στις οποίες θα υψωθούν σημαίες συμπαράστασης είναι: Λουξεμβούργο, Φραγκφούρτη, Άμστερνταμ, Βερολίνο, Μόναχο, Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Δουβλίνο, Βρυξέλλες, Βιέννη, Όσλο και Αθήνα.

 

 

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ