Σε φάση ανάπτυξης φαίνεται ότι έχει μπει η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος υπογραμμίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη αυτή να είναι δίκαιη για όλους.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανέφερε: Έχουμε μπει σε μια φάση που δείχνει ότι η οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει, και το πραγματικό στοίχημα είναι η ανάπτυξη αυτή να είναι δίκαιη για όλους.

Ακόμα, σημειώνει ότι στην επικείμενη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τα εργασιακά, η ελληνική στάση δεν θα είναι αμυντική, αλλά θετική και επιθετική, προκειμένου να αναστραφεί η γενικευμένη απορρύθμιση που ισχύει σήμερα στην εγχώρια αγορά εργασίας.

Μάλιστα, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει ένας ευρωπαϊκός δρόμος για τα εργασιακά και αυτός είναι ο δρόμος που προτείνουμε εμείς, και όχι ο δρόμος που προτείνει το ΔΝΤ».

Αναφερόμενος, στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών περί μείωσης των συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για αναστροφή της πραγματικότητας, διευκρινίζοντας ότι η παρακράτηση υπέρ υγείας, ύψους 6%, θα βοηθήσει τους πολλούς, καθώς όσοι παίρνουν μια μόνο κύρια σύνταξη -οι περισσότεροι δηλαδή- θα δουν αυξήσεις με την εφαρμογή του μέτρου.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ