Αναγκαία θεωρεί τη συμφωνία με τους εταίρους το 72% των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενέργησε η εταιρία ΚAΠΑ Research για το vima.gr. Το ποσοστό των πολιτών που υποστηρίζουν ότι η υπήρχε εναλλακτική λύση ανέρχεται στο 25,3%.

Παρά τα σκληρά μέτρα που εμπεριέχονται στη συμφωνία οι πολίτες είναι διχασμένοι για το πόσο θετική είναι για τη χώρα αυτή η συμφωνία, με το 51,5% των πολιτών να αντιμετωπίζει τη συμφωνία θετικά (24,5%) και μάλλον θετικά (27%) και το 47,1% να την αντιμετωπίζει αρνητικά (31%) και μάλλον αρνητικά (16,1%).

k1

Η πλειονότητα των πολιτών, το 48,7%, ρίχνει την ευθύνη για τα επώδυνα μέτρα στους Ευρωπαίους ηγέτες οι οποίοι δεν έδειξαν κατανόηση στο πρόβλημα της Ελλάδας και το 44,4% κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για λάθη και απώλεια πολύτιμου χρόνου.

Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων επιθυμεί σε ποσοστό 70,1% η συμφωνία να ψηφιστεί από τη Βουλή και το 25,3 θέλει να καταψηφιστεί.

k3

Τέλος οι πολίτες δεν επιθυμούν τη διενέργεια πρόωρων εκλογών σε ποσοστό 64,5% και σε ποσοστό 68,1% επιθυμούν εάν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση να είναι ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής της.

 

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ