Εναλλακτικά σενάρια προκειμένου ν’ αποφευχθούν περικοπές στις κύριες συντάξεις εξετάζει η κυβέρνηση, όπως επανέλαβε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA».

Ο κος Νεφελούδης υπογράμμισε την δέσμευση της κυβέρνησης για την διατήρηση των κύριων συντάξεων στο ύψος, που βρίσκονται σήμερα.

«Θα πάμε στην τελική φάση διαπραγμάτευσης, που νομίζω ότι θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα, με τις δεδομένες θέσεις που έχουμε επεξεργαστεί. Έχουμε και εναλλακτικά σενάρια που ενδεχομένως αυτά θα είναι που θα διατηρήσουν τη βασική μας δέσμευση να μη μειωθεί καμία κύρια σύνταξη και να αγωνιστούμε να μπορέσουμε να μη μειωθεί και καμία επικουρική» δήλωσε ενδεικτικά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, ο οποίος εξήγησε πως τα όποια σενάρια σχετίζονται με τις επικουρικές συντάξεις και τον τρόπο αποφυγής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Ο κ. Νεφελούδης, εξάλλου, επανέλαβε ότι στην πρόταση της κυβέρνησης, προβλέπεται ότι «δεν θα υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις, εκτός από τις πάρα πολύ μεγάλες, που ήταν πάνω 2.300 και 3.000 ευρώ».

«Σε αυτό εργαζόμαστε και τώρα. Αυτή είναι η δέσμευση που έχουμε και μ’ αυτή προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση» τόνισε.

Όσον αφορά το χρόνο ψήφισης του νομοσχεδίου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας εκτίμησε ότι αυτό θα κατατεθεί στη Βουλή πριν τις 25 Μαρτίου.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ