Προετοιμασμένη να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της χώρας και των προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα, αλλά αποκλείονται λόγω των κλειστών συνόρων, θα είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, αναφερόμενος στην επικείμενη ευρωπαϊκή σύνοδο για το προσφυγικό.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9», ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι «η Ελλάδα θα πάει προετοιμασμένη για να διεκδικήσει όλα τα δικαιώματά της και βεβαίως την τήρηση των συνθηκών που αφορούν στη φιλοξενία και στην ασφαλή διέλευση των προσφύγων από τη χώρα μας».

Για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που θα προηγηθεί, ο ίδιος τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ζητήσει απλώς την εξουσιοδότηση από τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, αλλά -όπως είπε- η κυβέρνηση θα προετοιμάσει τη θέση της Ελλάδας στη σύνοδο με τις ευρωπαϊκές χώρες και την Τουρκία.

Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας για το ΔΝΤ, στη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική συνέντευξή του, ο κ. Φάμελλος είπε ότι ο πρωθυπουργός ζητάει πρακτικά να πληροφορηθούμε ως χώρα πού ακριβώς στηρίζονται οι αβάσιμες αιτιάσεις.

«Οι θέσεις του ΔΝΤ για τη χώρα είναι πλήρως αβάσιμες, δεν είναι ότι δεν αντιστοιχούν στη συμφωνία, είναι ότι δεν αντιστοιχούν και στα νούμερα» επισήμανε, υπενθυμίζοντας ότι και οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν καταδικάσει τη δημοσίευση θέσεων κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης της διαπραγμάτευσης και χωρίς να έχουν τα πλήρη στοιχεία στα χέρια τους.

«Είναι καλύτερη μια Ευρώπη χωρίς ΔΝΤ» υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι αν οι ευρωπαϊκοί φορείς συμφωνούν με την παρουσία του ΔΝΤ θα πρέπει να το πείσουν να λειτουργεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ