Υπό τον τίτλο «Ο Kέντερς θέλει περισσότερη ευρωπαϊκή βοήθεια για την Ελλάδα» και σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Ολλανδού υπουργού Εξωτερικών, Μπερτ Κέντερς στην Αθήνα, η ολλανδική εφημερίδα Trouw δημοσιεύει δηλώσεις του στις οποίες επισημαίνει ότι «οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την υποδοχή, την ταυτοποίηση αλλά και την μετεγκατάσταση των προσφύγων».

«Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον μιας ιδιαίτερα δύσκολης πρόκλησης» σημειώνει ο επικεφαλής της ολλανδικής διπλωματίας αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά από την εφαρμογή των νέων κανόνων για την επαναπροώθηση των προσφύγων. «Η αστυνομία χρειάζεται βοήθεια, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε μεταφραστές, διερμηνείς, δικαστές και νομικούς συμβούλους», εξήγησε, προσθέτοντας ότι «μπορεί να παρασχεθεί και με άλλους τρόπους βοήθεια που μπορεί να έχει την μορφή διοικητικής υποστήριξης ή παροχής τροφίμων και λοιπού υλικού».

Καταλήγοντας, το δημοσίευμα υπενθυμίζει πως η Ολλανδία έχει αποστείλει ομάδα 85 ειδικών οι οποίοι βοηθούν στην καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων στην Λέσβο και την Χίο.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ