Τον «οδικό χάρτη» της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στο Προσφυγικό, για τον οποίο θα ενημερωθούν σχετικά αύριο (12:00) οι πολιτικοί αρχηγοί στο Συμβούλιο ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 7ης Μαρτίου, θα παρουσιάσει σήμερα, στη 13:00, ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός θα αναλύσει τη σχετική πρόταση, η οποία περιλαμβάνει δίκαιη και αναλογική διανομή των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ, αφού προηγουμένως δηλώσουν τον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που μπορούν να φιλοξενήσουν ανάλογα με τον πληθυσμό και την οικονομική τους κατάσταση.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει αναφορά και στα διπλωματικά μέσα που έχει στα χέρια του, όπως το βέτο, το οποίο θα χαρακτηρίσει ως ένα ακόμη «όπλο» στη… φαρέτρα του και όχι ως βασικό μέσο πίεσης. Άλλωστε, σε περίπτωση που η ελληνική πλευρά αποφασίσει να ασκήσει βέτο, θα αφορά μόνο τις χώρες του Βίζεγκραντ και την Αυστρία.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας θα σταθεί και στη σημασία συναίνεσης των υπόλοιπων κομμάτων στην πρόταση για το Προσφυγικό, με κοινό ανακοινωθέν, το οποίο θα δυναμώσει την ελληνική «φωνή» στη Σύνοδο της Δευτέρας.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ