Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα τάσσεται το 60% των ερωτηθέντων σε δείγμα 1.001 Γερμάνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Σχετικά με τις ευθύνες για την κρίση στην Ελλάδα το ένα τρίτο των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι η ευθύνη για την κλιμάκωση της κρίσης ανήκει στον Έλληνα πρωθυπουργό, το 4% είπε ότι φταίνε οι χώρες της Ευρώπης, ενώ το 24% υποστήριξε ότι οι ευθύνες ανήκουν εξίσου και στις δύο πλευρές.

Διχασμένοι είναι οι Γερμανοί για το εάν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Το 45% των Γερμανών λέει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ και το ίδιο ακριβώς ποσοστό υποστηρίζει το Grexit.

To 69% των Γερμανών πολιτών εκφράζει την ανησυχία του ότι πιθανή ελληνική χρεοκοπία θα επιδεινώσει την κατάσταση του ελληνικού λαού. Τέλος έντονη είναι η ανησυχία για τις επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από πιθανή ελληνική χρεοκοπία. Το 24% ανησυχεί πολύ ή πάρα πολύ για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, ενώ το 31% ανησυχεί για τις επιπτώσεις στη συνοχή της ΕΕ και το 19% για τις δικές του οικονομίες.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ