Για ανυπόστατα δημοσιεύματα κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας αναφερόμενο στα ρεπορτάζ που φιλοξενούνται σήμερα σε μέρος του Τύπου, προαναγγέλοντας περικοπές στις συντάξεις ύψους 11% για τις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ.

«Δεν πρόκειται να εφαρμόσει οριζόντιες μειώσεις επί των συντάξεων, όπως στο παρελθόν», τονίζει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι αυτά τα δημοσιεύματα «δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

«Οι προτάσεις της Επιτροπής για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, οπότε, προφανώς, δεν έχει καταστεί δυνατή η ποσοτικοποίηση των συνεπειών εφαρμογής τους και, ακόμη προφανέστερα, καμιά σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί», συνεχίζει στην απάντησή του το υπουργείο Εργασίας.

Αναφερόμενο στην μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, γίνεται λόγος για την ανάγκη υλοποίησης ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος «με ομοιόμορφους κανόνες για όλους, που θα εξασφαλίζει την κοινωνική αναδιανομή υπέρ των μικρών και των μεσαίων εισοδημάτων. Η κυβέρνηση θα το κάνει πράξη», καταλήγει η ανακοίνωση.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ