Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ απόφαση του υπουργείου Εργασίας βάση της οποίας δίνεται η δυνατότητα καταγγελιών για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας με ηλεκτρονικό τρόπο.

Οι καταγγελίες θα μπορούν να υποβάλλονται με τη συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σ.Ε.Π.Ε. www.sepenet.gr επωνύμως από τους εγγεγραμμένους χρήστες του συστήματος ΟΠΣ-ΣΕΠΕ ή ανωνύμως από οποιονδήποτε καταγγέλλοντα.

Η επώνυμη καταγγελία συνοδεύεται από έκδοση ηλεκτρονικής βεβαίωσης ολοκλήρωσης της υποβολής, στην οποία αναγράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου και αρχειοθετείται ηλεκτρονικά στον προσωπικό λογαριασμό του χρήστη.

Όσες καταγγελίες επώνυμες ή ανώνυμες δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μπορούν να υποβάλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ με κατάθεση εγγράφου, αποστολή φαξ, τηλεφωνικά , μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ταχυδρομικής επιστολής.

Οι εργοδότες θα έχουν προθεσμία μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου να αποκτήσουν κωδικό πρόσβασης στην ιστοσελίδα, μέσω της οποίας θα γίνονται όλες οι αναγγελίες.

Η απόφαση σύμφωνα με το υπουργείο, έχει στόχο να συμβάλλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών και στη μείωση του διοικητικού και οικονομικού κόστους των επιχειρήσεων.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ