Απόλυτα ικανοποιημένος από την επίτευξη της συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους διεθνείς πιστωτές της δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου.

«Η σημερινή συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά», τόνισε αρχικά ο Λιού και συνέχισε: «Η συμφωνία αυτή είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας».

Απομένουν ωστόσο «πολλά να γίνουν» ώστε η συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Αθήνα και τους Ευρωπαίους για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης να καρποφορήσει.

«Οι υποσχέσεις (σ.σ. που περιέχονται στη συμφωνία) θα απαιτήσουν να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις από όλα τα μέρη και απομένουν να γίνουν πολλά», υπογράμμισε ο Λιού.

Για τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ ο συμβιβασμός των Βρυξελλών αποτελεί μια «βάση για να αποκατασταθεί η συμφωνία», ενώ είναι απαραίτητη «η δέσμευση της Ελλάδας να προχωρήσει σε δύσκολες και βαθιές δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι έδειξαν πως είναι δεσμευμένοι στην αναζήτηση ενός δρόμου για την «επάνοδο της Ελλάδας στην ανάπτυξη και σε ένα βιώσιμο χρέους», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ