«Γενικά τήρησε σωστή στάση η Μέρκελ στις διαπραγματεύσεις», ψήφισε το 55% των Γερμανών σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού «Stern». Πάνω από τρεις στους δέκα (το 31% των ερωτηθέντων) είπαν ότι η Μέρκελ θα έπρεπε να εξαναγκάσει την Αθήνα να βγει από την ευρωζώνη.

Το 66% των υποστηρικτών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Μέρκελ και των συντηρητικών Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU), καθώς και το 62% των ψηφοφόρων του συγκυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) εγκρίνουν τη στάση που τήρησε η Μέρκελ.

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι το 75% των υποστηρικτών των Πρασίνων και το 53% εκείνων του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς Die Linke αναγνωρίζουν ότι η καγκελάριος διαπραγματεύτηκε σωστά στη διαδικασία για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

Σε μια άλλη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα 6-10 Ιουλίου (πριν από τη συμφωνία της Δευτέρας) σε δείγμα 2.503 ψηφοφόρων από το ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του περιοδικού «Stern» και του τηλεοπτικού καναλιού «RTL», περισσότεροι από τους μισούς (56%) είπαν ότι, αν μπορούσαν να ψηφίσουν απευθείας τον καγκελάριο της χώρας, θα επέλεγαν και πάλι την Άγγελα Μέρκελ που φέτος κλείνει δέκα χρόνια στην εξουσία.

Μόνο το 14% θα προτιμούσε τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τον ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών που πρόσφατα υιοθέτησε μια πολύ σκληρή γραμμή απέναντι στην Αθήνα.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ