Στην τελική ευθεία για την εκταμίευση των 2 δις ευρώ που συνδέονται με την πρώτη δέσμη προαπαιτούμενων, αλλά και των 10 δις. ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, εκφράζοντας την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε περιλαμβάνει όλες τις συμφωνημένες προαπαιτούμενες δράσεις, αλλά και μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι απαραίτητες για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Ο κ. Σχοινάς τόνισε παράλληλα ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών ολοκληρώνουν την έκθεση αξιολόγησης, την οποία και θα υποβάλουν στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης που συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών εξετάζουν αν το πολυνομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή των Ελλήνων συνάδει με τα συμφωνηθέντα.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το πράσινο φως αναμένεται να ανάψει σήμερα το ΕWG, ενώ την τελική απόφαση θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ