Στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος, ανεξάρτητα με την προεκλογική εκστρατεία και το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, επιθυμεί η γερμανική κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ.

«Υποθέτω ότι γίνονται πολύ λίγα πράγματα», δήλωσε ο ίδιος σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας πως «παρόλα αυτά εξακολουθεί να ισχύει το συμπεφωνημένο χρονοδιάγραμμα».

«Τα όσα συμφωνήθηκαν για την Ελλάδα είναι δεσμευτικά», ξεκαθάρισε ο Γέγκερ, τονίζοντας ότι αυτά «δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα από μια νέα κυβέρνηση».

Αν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευθεί το πακέτο βοήθειας, ο Γέγκερ υπογράμμισε: «Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι».

Πάντως ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση ποιον υποψήφιο προτιμά το Βερολίνο. «Παρόλα αυτά ενδιαφερόμαστε να σχηματιστεί γρήγορα μετά τις εκλογές μια νέα και αποτελεσματική κυβέρνηση», κατέληξε.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ