Συνέρχεται σήμερα εκτάκτως στις Βρυξέλλες το συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ατζέντα κυριαρχεί η ασφάλεια και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Η έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου αποφασίστηκε στις 15 Νοεμβρίου, ύστερα από αίτημα της γαλλικής κυβέρνησης στον απόηχο των πολύνεκρων επιθέσεων στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή 129 ανθρώπων.

Η ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών που συνόδευε το αίτημα για την έκτακτη συνάθροιση των ΥΠΕΣ της Ε.Ε. ανέφερε: «Η μάχη κατά της τρομοκρατίας πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

Το Λουξεμβούργο το οποίο προεδρεύει της Ε.Ε. απάντησε άμεσα στο αίτημα του Παρισιού. Στην επίσημη ανακοίνωση για τη σκοπιμότητα του έκτακτου συμβουλίου αναφέρεται:

«Μετά τα τραγικά γεγονότα του Παρισιού, το συμβούλιο έχει στόχο να ενισχύσει την ευρωπαϊκή απάντηση και να εξασφαλίσει τη συνέχεια και την εφαρμογή των μέτρων που αποφασίσθηκαν». Η ανακοίνωση καταλήγει: «Αντιμέτωπη με τη βαρβαρότητα και την τρομοκρατία, η Ευρώπη είναι ενωμένη με τη Γαλλία».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ