«Η θέλησή μου, η ευχή μου είναι να αποφύγουμε ένα Grexit», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ κατά την έναρξη της ομιλίας του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Να ξαναγυρίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το ελληνικό ζήτημα, ενώ κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης και επίτευξης συμφωνίας.

«Θα πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit. Είμαι κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ» επανέλαβε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε: «Κανείς δεν μπορεί να θέλει να πετάξει την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη. Χρειάζεται να κατανοήσουμε τι σημαίνει το δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν σαρωτικά όχι, αλλά σε ένα κείμενο το οποίο δεν υφίσταται».

Επίσης, σημείωσε ότι θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να εξηγήσει την ψήφο του ελληνικού λαού, τονίζοντας πάντως ότι «πρέπει να επιδείξουμε σεβασμό στην λαϊκή ετυμηγορία».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ