Σε μία κυνική παραδοχή προχώρησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα Le Soir, αναφέρθηκε στη συμφωνία των εταίρων με την Ελλάδα σημειώνοντας ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα όχι λόγω περισσής σοφίας, αλλά λόγω φόβου.

GIOYNKER_SYNTEYXH

Πιο συγκεκριμένα ο Γιούνκερ υποστήριξε ότι «είναι ο φόβος που επέτρεψε τη συμφωνία. Μετά το φόβο έρχεται η ανακούφιση», είπε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «έχει άδικο να αισθάνεται ταπεινωμένη» και τούτο διότι η Επιτροπή έκανε τα πάντα «για να στρογγυλέψει τις γωνίες».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Ο Γιούνκερ διαπιστώνει ρήγματα στην ενότητα και την αλληλεγγύη ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το θέμα του μεταναστευτικού. Οι εθνικιστικές έχθρες είπε ο Γιούνκερ, «οι παλαιοί δαίμονες της Ευρώπης» είναι πάντα ζωντανές.

Οι Ευρωπαίοι δεν αγαπούν την Ευρώπη είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, και πρόσθεσε ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, που γεννήθηκε από τη θέληση των λαών, έχει καταστεί ένα ελιτίστικο σχέδιο, πράγμα που, όπως αναφέρει, εξηγεί το χάσμα ανάμεσα στην κοινή γνώμη των κρατών-μελών και τη δράση των ευρωπαϊκών οργάνων.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ