Για ταξική μεροληψία υπέρ των ασθενέστερων, μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Όπως τόνισε από το βήμα της Βουλής η κα Φωτίου, «το νέο ασφαλιστικό σύστημα στις κρατούσες συνθήκες που δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί πέντε χρόνια, είναι ένα σύστημα με ταξική μεροληψία υπέρ των ασθενέστερων, αφού το 87% των μισθωτών, το 90% των αυτοαπασχολούμενων και το 99,4% των αγροτών δεν υφίστανται καμία μείωση».

«Αν θέλαμε να κόψουμε συντάξεις γιατί να περιμέναμε έξι μήνες; Δεν θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε την fast track διαδικασία που κι εσείς ακολουθήσατε έντεκα φορές;» ρώτησε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας πως αυτή η κυβέρνηση «είναι ανίκανη να μάθει αυτό το μάθημα».

Η κ. Φωτίου, υποστήριξε δε πως ουδέποτε στο παρελθόν παραποιήθηκε και διαστρεβλώθηκε σε τέτοια έκταση ένα νομοσχέδιο τόσο συνειδητά από τα ΜΜΕ με στόχευση να «να πειστούν οι πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα, πρόδωσε κι είναι ίδιος» με τους προηγούμενους.

Η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για την τοποθέτησή της απέναντι στην διαπραγμάτευση καταλογίζοντάς της πως όλη η στρατηγική επενδύει στην αποτυχία και στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί την ευόδωση της διαπραγμάτευσης. «Μήπως ενδόμυχα εύχεστε εκείνο το ετεροχρονισμένο «κράτα ΔΝΤ γιατί χανόμαστε;», είπε προς έδρανα της αντιπολίτευσης.

Απαντώντας εξάλλου, στην κριτική για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρία η κ. Φωτίου είπε πως η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν αυτή που κληροδότησε στην σημερινή τα χαμηλότερα κοινωνικά επιδόματα σε όλη την Ευρώπη.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ