Τις προσπάθειες για την ανακούφιση των πολιτών που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση εντείνει η κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στα μέσα Ιουλίου(15-20 Ιουλίου), θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους 30 δήμους, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά έως το τέλος του έτους.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι για τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα των τελευταίων έξι μηνών, από τη στιγμή υποβολής της αίτησης.

Σημείωσε ότι τα προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα θα συνεχίσουν να καταβάλλονται, ενώ συμπλήρωσε ότι η δράση θα συνοδεύεται από επιπλέον μέτρα όπως είναι η παροχή δωρεάν φαρμάκων, δωρεάν νερού και σχολικά γεύματα.

Τόνισε παράλληλα ότι για τους δικαιούχους θα επιχειρήσει να διαπραγματευτεί με τη ΔΕΗ νέο χαμηλότερο κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ, όπως τόνισε, επιθυμία του πρωθυπουργού είναι να εξεταστεί η δυνατότητα επιδότησης ενοικίου σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την κ.Φωτίου το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ