Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, πραγματοποίησε κοινή σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, με τους Επικεφαλής Εταίρους των 57 Κοινωνικών Συμπράξεων, που υλοποιούν το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και της Διαχειριστικής Αρχής (ΕΙΕΑΔ) του Προγράμματος, ενόψει της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης για το 2015-16 και της δεύτερης φάσης, συγκεκριμένα των αποκεντρωμένων προμηθειών από του Επικεφαλής Εταίρους.

Η κ. Φωτίου επεσήμανε ότι το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας και επομένως η συνεργασία για την άμεση υλοποίησή του αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε τη σπουδαιότητα της έγκαιρης υλοποίησης της επόμενης φάσης των αποκεντρωμένων προμηθειών και ευχαρίστησε του Επικεφαλής Εταίρους για τη μέχρι τώρα ουσιαστική συμβολή τους στην υλοποίηση του Προγράμματος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι το φθινόπωρο θα ακολουθήσουν εξειδικευμένα τεχνικά σεμινάρια για τα προγράμματα σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ