Αρνητική στάση εξακολουθεί να κρατά η Σλοβακία σε οποιοδήποτε «κούρεμα» του χρέους της Ελλάδας και θα είναι «η πρώτη που θα ζητήσει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη», αν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρόμπερτ Φίτσο.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός έκανε τη δήλωση αυτή μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, σχολιάζοντας τη στάση της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία πρότεινε στις χώρες της ευρωζώνης να δεχτούν μια ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας.

«Αρχίζουμε να εκνευριζόμαστε επειδή αισθανόμαστε ότι απομακρυνόμαστε από τα συμπεράσματα που υιοθετήσαμε στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης, όπου οι χώρες-μέλη αποφάσισαν να μην δεχτούν καμία ονομαστική απόσβεση του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο Φίτσο.

«Θα το πω καθαρά: η Σλοβακία θα είναι πάντα αντίθετη σε κάθε απομείωση του χρέους της Ελλάδας. Αν δούμε ότι οι Έλληνες μας σέρνουν από τη μύτη, θα πούμε ανοιχτά ότι είναι προτιμότερο η χώρα τους να εγκαταλείψει την ευρωζώνη», πρόσθεσε.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ