«Είμαστε έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά, για πρώτη φέτος θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ περίπου 20.800 αναπληρωτές», τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια αναδιοργάνωσης του δημόσιου σχολείου θα συνεχιστεί και θα γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμιστές αλλαγές.

Ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε την ΝΔ ότι προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης με στόχο την ενίσχυση της ιδιωτικής. «Ξεπερνάει τα όρια η δογματική εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη για ό,τι ιδιωτικό, απαξιώνοντας ό,τι δημόσιο», τόνισε ο υπουργός.

«Μέχρι τον Γενάρη του 2015 η εικόνα στην δημόσια εκπαίδευση ήταν τραγική και ήταν από πολιτική επιλογή της ΝΔ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναδιαμορφώνει την δημόσια παιδεία, φέρνοντας αποτελέσματα και αυτό δεν αρέσει στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», επεσήμανε ο κ. Φίλης, συμπληρώνοντας ότι «όταν θεωρείς του μαθητές πελάτες, τότε γίνεσαι χορηγός των εμπόρων της εκπαίδευσης. Εκτός όμως από τη δημόσια παιδεία».

Τέλος, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ποιότητας και ισότητας στην παιδεία», ενώ υπογράμμισε ότι με βάση αυτές τις αρχές θα γίνουν οι αλλαγές στο ολοήμερο σχολείο, στο γυμνάσιο αλλά και στα τεχνικά λύκεια. «Στα τεχνικά λύκεια τα παιδιά εκτός από μια τέχνη θα μαθαίνουν και γράμματα», είπε χαρακτηριστικά.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ