Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, για πιθανή παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από τα τηλεοτπικά μέσα, σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις και την απόπειρα νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος.

Έπειτα από τη δημόσια τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ με καταγγελίες για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας με τον τρόπο που χειρίστηκαν τα ΜΜΕ το θέμα του δημοψηφίσματος, αλλά και με αφορμή καταγγελία ιδιώτη που απεστάλη με φαξ, η οποία έκανε λόγο για συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ν. Γύζη.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διακριβωθεί εάν προκύπτουν στοιχεία παραβίασης της εκλογικής διαδικασίας σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, το χρονικό διάστημα από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος μέχρι και τη διεξαγωγή του. Εάν διαπιστωθούν παραβάσεις, η έρευνα είναι πιθανό να επεκταθεί και στην αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε βάρος μελών του ΕΣΡ ως αρμόδια εποπτική Αρχή.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ