Η επικεφαλής της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, απέστειλε επιστολή στις υπεύθυνες για τα γυναικεία θέματα των άλλων δημοκρατικών κομμάτων, σχετικά με την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών στην πρεσβεία της Βενεζουέλας.

«Έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας υπόθεση της συγκάλυψης, από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, της σεξουαλικής παρενόχλησης σε Ελληνίδες εργαζόμενες στην πρεσβεία της Βενεζουέλας. Στη συνέχεια, οι εργαζόμενες απολύθηκαν από την πρεσβεία. Είναι προκλητικό στις μέρες μας να συμβαίνουν φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης σε χώρο εργασίας και μάλιστα σε μία πρεσβεία.

Είναι απαράδεκτο ένας πολιτικός, αρχηγός κόμματος, σήμερα πρωθυπουργός της χώρας, να συγκαλύπτει την ωμή παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών. Αξίζει οι γυναίκες που συμμετέχουμε στο πολιτικό γίγνεσθαι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να λειτουργήσουμε ως ένα ενωτικό παράδειγμα δράσης μέσα στην κοινωνία.

Το μήνυμά μας είναι: Οι πολίτες δεν μένουμε απαθείς, οι γυναίκες δεν μένουμε απαθείς και οι πολιτικοί οφείλουν να αναλάβουν στο ακέραιο την ευθύνη τους», αναφέρει στην επιστολή η κ. Συρεγγέλα.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ