Νέα παρέμβαση για την αποφυγή μιας νέας ελληνικής κρίσης σκοπεύει να κάνει ο Τζακ Λιου κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των G7 στις 20 Μαΐου στην Ιαπωνία, ο οποίος παράλληλα επανέλαβε σήμερα Παρασκευή την πάγια θέση των ΗΠΑ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι σκοπεύει να υπογραμμίσει την ανάγκη να αποφευχθεί μια νέα «δραματική κρίση» για τα μέτρα που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, καθώς πλησιάζουν οι ημερομηνίες αποπληρωμής δανείων του Ιουλίου.

Μάλιστα, επέμεινε στην αμερικανική θέση ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι ευρωπαϊκές απαιτήσεις στα δημοσιονομικά είναι ιδιαίτερα αυστηρές.

«Θα πρέπει να υπάρχει μια κάποια ευελιξία σε αυτές τις συζητήσεις» είπε ο κ. Λιού, και συνέχισε: «Ιδιαίτερα σε καιρούς που πλησιάζει το δημοψήφισμα στη Βρετανία για το Brexit, ένας νέος κύκλος υψηλής έντασης για την Ελλάδα θα ήταν ατυχής».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ