Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Σάββατο η σύνταξη του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» -που αποκάλυψε με ΦΕΚ την εταιρική σχέση της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη με τον Σταύρο Παπασταύρου. Το περιοδικό τονίζει ότι το δημοσίευμά του βασίζεται σε επίσημα δημόσια έγγραφα, όπως φύλλα της εφημερίδας της κυβέρνησης. Το περιοδικό καταγγέλει τη Ν.Δ. ότι επιδιώκει, «χρησιμοποιώντας ανοίκειους χαρακτηρισμούς», τη φίμωση του Τύπου και να υπερασπίζεται την ελευθεροτυπία μόνον όταν λειτουργεί υπέρ της.
epikaira-gabofsk__articleΌπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου:
«Το δημοσίευμα των «Επικαίρων» που αφορά στην εταιρική σχέση της κυρίας Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι και του κυρίου Σταύρου Παπασταύρου είναι απόλυτα έγκυρο και αξιόπιστο και βασίζεται σε επίσημα δημόσια έγγραφα, όπως είναι τα ΦΕΚ.

Είναι αδιανόητο η Νέα Δημοκρατία να επιδιώκει με ανακοίνωσή της, χρησιμοποιώντας μάλιστα ανοίκειους χαρακτηρισμούς, τη φίμωση του Τύπου και να υπερασπίζεται την ελευθεροτυπία μόνον όταν λειτουργεί υπέρ της.

Καλούμε οιονδήποτε θεωρεί ότι θίγεται αδίκως από το δημοσίευμα να σπεύσει στη Δικαιοσύνη.

Η δημοσιογραφία οφείλει να είναι ανεξάρτητη και έντιμη και τα «Επίκαιρα» το έχουν αποδείξει εμπράκτως στη μακρόχρονη πορεία τους».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ