Ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης

Χίλιες δικογραφίες έχουν σχηματιστεί έως σήμερα, στο πλαίσιο της διερεύνησης των στοιχείων της λίστας Μπόργιανς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτίμησε ότι «ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που εμπλέκονται σ’ αυτές τις υποθέσεις, δείχνει τη διάθεση να συμβιβαστεί και να πληρώσει τον φόρο που του αναλογεί».

«Για πρώτη φορά η ελληνική πολιτεία, στα μέσα του Ιουλίου, θα παρουσιάσει στατιστικά στοιχεία, με βάση τη δουλειά που έχει γίνει από τον ελεγκτικό μηχανισμό και τις εισαγγελικές αρχές της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Βασιλειάδης.

Η λίστα Μπόργιανς αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των ελληνικών αρχών με το γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

«Η συμφωνία, πέρα από τη λίστα, προχωράει χωρίς πολλές φωνές, χωρίς πολλές ανακοινώσεις, και θα ακολουθήσει ταξίδι Γερμανών εκπαιδευτών στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ