«Δεν επρόκειτο επουδενί για προσβολή» προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, αναφερόμενη στη φράση «It’s the implementation, stupid!» («Είναι η εφαρμογή, ανόητε!») που χρησιμοποίησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη χθεσινή συζήτηση στην οποία συμμετείχε μαζί με τον κ. Τσίπρα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Η κ. Φον Τισενχάουζεν, διευκρύνησε ότι ο κ. Σόιμπλε, παρέφρασε τη γνωστή φράση που χρησιμοποιούσε και ο Μπιλ Κλίντον στην προεκλογική του εκστρατεία το 1992, «Είναι η οικονομία, ανόητε!». Σύμφωνα με την κ. Φον Τισενχάουζεν, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει χρησιμοποιήσει την ίδια φράση και κατά το παρελθόν συνεντεύξεις του.

«Μπορώ να σας καθησυχάσω ότι δεν επρόκειτο επουδενί για προσβολή», δήλωσε η ίδια και εξήγησε ότι η φράση χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να καταστεί σαφές ότι στην Ευρώπη υπάρχει μεγάλη ανάγκη να εφαρμόζονται οι οικονομικές και πολιτικές συμφωνίες. «Δεν μπορώ παρά να απορρίψω την υπόθεση», ότι αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα «ανόητο», επανέλαβε η κ. Φον Τισενχάουζεν.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ