Με τη δια βοής υπερψήφιση του νέου καταστατικού του κόμματος, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης μέρας του 10ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά από συγκεκριμένες αλλαγές που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης μέρας, αφού προηγουμένως, εξαντλήθηκε ο κατάλογος των ομιλητών και ενώ ειδικά για το νέο καταστατικό είχαν κατατεθεί περισσότερες από 100 τροπολογίες.

Στο νέο καταστατικό προβλέπονται περισσότερες εξουσίες στα μέλη, ακόμα αναφέρεται ότι ο προσωρινός πρόεδρος δεν μπορεί να διαγράψει κανέναν, παρά μόνο η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, ενώ η Πολιτική Επιτροπή αντί για 200 μέλη θα έχει περίπου 300 μέλη, 150 εκλεγμένα και 150 ex officio.

Σε αυτήν θα περιλαμβάνονται ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι, οι πρώην πρόεδροι, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, οι υποψήφιοι πρόεδροι που συγκέντρωσαν τουλάχιστον 20% των ψήφων, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι εν ενεργεία περιφερειάρχες, οι αιρετοί δήμαρχοι σε δήμους άνω των 40.000 κατοίκων, οι δήμαρχοι – μέλη του προεδρείου της ΚΕΔΕ που είναι δήμαρχοι σε δήμους με μικρότερο πληθυσμό, όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, τα 15 μέλη της ΟΝΝΕΔ που θα εκλεγούν από το συνέδριό τους, τρία μέλη από τους απόδημους Έλληνες και ένας εκπρόσωπος από τα προεδρεία ή τα συμβούλια των κοινωνικών εταίρων.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ