Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει την πλειονότητα των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν και κινείται προς την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της αγοράς, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Σόιμπλε σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ήδη αυξήσει σημαντικά την ικανότητα της να είναι ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά μειώνοντας το κόστος δανεισμού κατά 12%.

Επισήμανε παράλληλα ότι «πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για να ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα των δημόσιων οικονομικών και να διασφαλίσει την αποπληρωμή των δανείων της».

Προηγήθηκε η έγκριση της επιτροπής Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής που ψήφισε υπέρ της εκταμίευσης της επόμενης δόσης της βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) προς την Ελλάδα.

Κανένα μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής δεν προέβαλλε αντίρρηση για την αποδέσμευση των συνολικών άμεσων πιστώσεων προς την Ελλάδα ύψους 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, γνωστοποίησαν Γερμανοί βουλευτές.

Σημειώνεται ότι αναμένεται η έγκριση από τέσσερα ακόμη Κοινοβούλια χωρών – μελών εν΄όψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 16 Ιουνίου.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ