Οι προθέσεις των ψηφοφόρων μετά το κλείσιμο των τραπεζών και τους τραπεζικούς περιορισμούς φαίνεται πως μεταστράφηκαν θεαματικά, εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, καθώς σύμφωνα με έρευνα της ProRata που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών ενώ την περασμένη Δευτέρα υπέρ του «όχι» τασσόταν το 57% των ερωτηθέντων και υπέρ του «ναι»30%, τώρα το «όχι» πέφτει στο 46% και το «ναι» ανεβαίνει στο 37%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ένας στους δύο θεωρεί την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε δημοψήφισμα ορθή, ενώ περίπου το ίδιο ποσοστό (51%0 δηλώνει ότι θα υποστηρίξει την κυβερνητική εισήγηση, ψηφίζοντας «όχι» στην πρόταση των θεσμών, ενώ στις κάλπες θα προσέλθει το 86% των ερωτηθέντων, γεγονός που δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για το διακύβευμα των διαπραγματεύσεων.

Το 38% των πολιτών χαρακτηρίζει λανθασμένη την επιλογή για προσφυγή σε δημοψήφισμα, το 7% «ούτε σωστή, ούτε λανθασμένη», ενώ το 5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Ανάλογα με την κομματική τους τοποθέτηση, βάσει της ψήφου του Ιανουαρίου του 2015, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ λένε σε ποσοστό 77% «όχι» και 15% «ναι». Στη ΝΔ το 65% απαντά «ναι» και 22% «όχι», στο Ποτάμι 68% «ναι» και 21% «όχι», στο ΚΚΕ 57% «όχι» και 20% «ναι», στους ΑΝ.ΕΛ. 60% «όχι» και 31% «ναι», στο ΠΑΣΟΚ 65% «ναι» και 21% «όχι» και στη Χρυσή Αυγή 80% «όχι» και 20% «ναι».

 

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ