Στο δημοψήφισμα, η Δημοκρατική Αριστερά λέει ΝΑΙ στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, ΝΑΙ στη λύση και ΟΧΙ στη ρήξη, αναφέρει, σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας: «Η θέση μας είναι θέση της παράδοσης του αριστερού ευρωπαϊσμού, που δεν ταυτίζεται με τις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και τα μνημόνια».

Η ΔΗΜΑΡ απευθύνει έκκληση να αποφευχθεί κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε διχαστικές συνθήκες και σε πόλωση. «Χρειάζεται ενότητα αυτές τις κρίσιμες στιγμές» σημειώνει και επισημαίνει: «Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι αυτό το δημοψήφισμα δεν χρειαζόταν, καθώς η αβεβαιότητα εντείνεται αντί να τερματιστεί. Ζητήσαμε να αποσυρθεί. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε».

«Επιδιώκουμε να υπάρξει συμφωνία για να ανασάνει η κοινωνία, κάτι που είναι απαραίτητο και σήμερα ιδίως μετά την απόφαση για δημοψήφισμα, με τις κλειστές τράπεζες, τον έλεγχο κεφαλαίων, τους περιορισμούς αναλήψεων, το στέγνωμα της αγοράς, την απελπισία των συνταξιούχων και την απόγνωση των επιχειρήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ