Με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου (ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης), Ζαν Άσελμπορν και τον επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο συναντήθηκε νωρίτερα ο ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Το προσφυγικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών.

Στη σύσκεψη για το κρίσιμο ζήτημα, παρευρέθησαν οι υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ενώ τους δύο άντρες συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Άσελμπορν, σημείωσε πως σε 8 ημέρες θα λειτουργήσει το πρώτο κέντρο υποδοχής (hotspot) στη Λέσβο και συνολικά θα εγκατασταθούν 5 τέτοια κέντρα στην Ελλάδα, ενώ δήλωσε πιο αισιόδοξος μετά τη σύσκεψη και πως η Ε.Ε. έχει λάβει το μήνυμα.

Οι κύριοι Ζαν Άσελμπορν και Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκαν αργότερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος τα δύο πρόσωπα, υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνεργαστεί με την ΕΕ και με τα γειτονικά κράτη για τη διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων.

Τέλος, ο κ. Άσελμπορν δήλωσε χαρακτηριστικά πως η προσφυγική κρίση ή θα λυθεί ή θα πλήξει βαριά την ΕΕ. Προέβλεψε δε ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό κλίμα θά κρατήσει μια δεκαετία.

 

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ