Κανένα λόγο καθυστέρησης, για τη μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέσα στο προσεχές διάστημα, δεν βλέπει ο Γιώργος Σταθάκης, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραταθεί. Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν. Αυτή είναι η επιδίωξη της κυβέρνησης. Νομίζω ότι είναι επιδίωξη και της άλλης πλευράς», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, ενώ ερωτηθείς για τη στάση του ΔΝΤ και για το αν θα μπορέσουν να παρακαμφθούν οι αντιρρήσεις του Ταμείου, ο ίδιος αρκέστηκε να πει ότι «περιμένουμε».

Στο ερώτημα αν συμμερίζεται τη θέση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι αν φτάσουμε Μάιο ή Ιούνιο «καήκαμε», ο ίδιος απάντησε: «Συμμερίζομαι απολύτως. Θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση, είναι απόλυτα επιτακτικό για την οικονομία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κλείσει η αξιολόγηση».

Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε την κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου μέσα στον Μάρτιο, τονίζοντας: «Ο νόμος έχει ολοκληρωθεί, έχει σταλεί στην Κομισιόν, πήραμε τα σχόλια πριν από τρεις ημέρες, τα οποία είναι γενικώς θετικά και θα τα χαρακτήριζα νομοθετικές βελτιώσεις, εκκρεμεί η αποτίμηση από τους θεσμούς γιατί έχει δημοσιονομικό κόστος και θα κατατεθεί στη Βουλή».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ