Σε τρία σημεία εντοπίζεται η βαθιά διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τον Γιώργο Χουλιαράκη.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών μιλώντας σήμερα στη Βουλή υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. για να πιάσει το στόχο του πλεονάσματος 3% το 2015 που είχε στη δική της συμφωνία θα έπρεπε να πάρει μέτρα 5 δισ. ευρώ μόνο για το 2015, ενώ δεσμεύθηκε πως τα πλεονάσματα θα κατευθυνθούν στο κοινωνικό κράτος.

«Η βαθιά διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. είναι σε τρία σημεία: Η δική μας προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας γίνεται με τρόπο κοινωνικά δίκαιο, με ηπιότερη δημοσιονομική πολιτική και τα οφέλη από την ανάκαμψη η μεν ΝΔ θα τα κάνει φοροαπαλλαγές και αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, ενώ εμείς θα τα επενδύσουμε στο κοινωνικό κράτος», τόνισε ο Γ. Χουλιαράκης.

«Το ασφαλιστικό και το φορολογικό υπηρετούν τον στόχο των μικρών ρεαλιστικών πλεονασμάτων για το 2016 και τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και επεσήμανε πως «προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι μόνο η απελευθέρωση της κυβέρνησης από την επιτροπεία ή μόνο η ανάπτυξη, αλλά η αποκατάσταση της οικονομίας με τρόπο κοινωνικά δίκαιο. Έτσι:

  • Η μεγάλη πλεινότητα των ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώνει λιγότερα
  • Η μεγάλη πλειονότητα των αγροτών δεν θα πληρώνει φόρο σε αντίθεση με ότι ισχύει σήμερα
  • Η μεγάλη πλειονότητα των φορολογουμένων θα πληρώνει λιγότερα».
SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ