Τον «οδικό χάρτη» που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών περιέγραψε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, προαναγγέλλοντας αντίστοιχες πρωτοβουλίες και για τις ραδιοφωνικές συχνότητες.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ασυδοσία των καναλαρχών, είναι θέμα αστικής νομιμότητας. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες», υπογράμμισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», σημειώνοντας ότι μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού με την ΕΙΙΡΑ για τον χάρτη ραδιοφωνικών συχνοτήτων, ένα θέμα που θα τεθεί διαβούλευση πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις ραδιοφωνικές συχνότητες.

«Έχουμε ένα τοπίο θολό και στο ραδιόφωνο, χωρίς άδειες, πρέπει να γίνει ένας εξαντλητικός διάλογος με όλους, η μελέτη των συχνοτήτων είναι έτοιμη, πριν γίνει ο χάρτης συχνοτήτων θα δοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους να εκφράσουν την άποψή τους. Προφανώς θα μπουν προδιαγραφές, μέσα στη βδομάδα θα καλέσουμε την ΕΙΙΡΑ να καταθέσει τις προτάσεις της», σημείωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«Η Ελλάδα δεσμεύεται μέχρι το 2020 να έχει συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων», εξήγησε ο κ. Σπίρτζης, επισημαίνοντας ότι «η αδειοδότηση των 4 καναλιών αναφέρεται στα γενικού ενδιαφέροντος και πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια. Για τα θεματικά και τα περιφερειακά κανάλια θα ακολουθήσει τροπολογία με επιπλέον άδειες».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ