Τα «βήματα προς τα πίσω» που φαίνεται να κάνει το ΔΝΤ στο πεδίο των διαπραγματεύσεων σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, σημειώνοντας ότι το Ταμείο αντιλήφθηκε πως δεν μπορεί να ζητάει παράλογα πράγματα από την ελληνική κοινωνία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9» o ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί κατά γράμμα τη συμφωνία που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, σύμφωνα με την οποία ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο, του αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ σταμάτησε να προβάλλει αιτήματα πέραν της συμφωνίας και θέλει να υπάρξει αξιολόγηση, ο κ. Μπάρκας, χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική αυτή την εξέλιξη, με δεδομένο -όπως είπε- αυτά που έχει υποστεί τα τελευταία έξι χρόνια η ελληνική κοινωνία.

«Εμείς ακουμπάμε και περπατάμε πάνω στη συμφωνία. Την ακολουθούμε κατά γράμμα και το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και οι εταίροι μας» επισήμανε στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, σε ερώτηση αν οι πολίτες αντέξουν τα νέα μέτρα που αναμένεται να επιβληθούν μετά το κλείσιμο της συμφωνίας για το φορολογικό και ασφαλιστικό, ο κ. Μπάρκας είπε ότι οι προτάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση δεν «ακουμπούν» την πλειοψηφία της κοινωνίας, αλλά –όπως ανέφερε– αυτούς που είχαν μάθει να φοροδιαφεύγουν και να βρίσκονται στο απυρόβλητο.

«Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν και η αξιολόγηση θα κλείσει υπέρ της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Μπάρκας έκανε λόγο για ένα καθαρά ευρωπαϊκό πρόβλημα που δεν σχετίζεται με την αξιολόγηση του προγράμματος.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ