Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός μίλησε για νέο όραμα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση.

CjIsa1LWsAAz_UF

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο πλευρών βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πορεία της υλοποίησης της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, αλλά και η πορεία του ελληνικού προγράμματος και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενόψει του αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 18:00 με τον  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στη διμερή συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επιμείνει στη σημασία τήρησης της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν επίσης οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει και το ζήτημα των παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού όπως ανακοινώθηκε από το Μαξίμου έχει ως εξής:

07.30 – 07.50: Υποδοχή των Ηγετών από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Μπαν Κι Μούν, και τον Πρόεδρο της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Istanbul Congress Center.

08.00 – 10.00: Συνάντηση Ηγετών (Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων) υπό τον Γ.Γ. του ΟΗΕ.

10.15 – 10.45: Τελετή Έναρξης Εργασιών της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου.

11.00 – 18.15: Ολομέλεια Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου.

13:45 – 15:45: Συμμετοχή του Πρωθυπουργού στη Στρογγυλή Τράπεζα: «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω: μια δέσμευση για την αντιμετώπιση του αναγκαστικού εκτοπισμού».

17:00 – 17:45 Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

18:00- 18:45: Διμερής Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ